Tartto ja Peipsijärven sipulikylät, 3 päivää

Tällä matkalla otetaan aikalisä Tartossa, virolaisen kulttuurin kehdossa! Tutustumme samalla reissulla Peipsijärven rannan kuuluisiin sipulikyliin. Vuonna 2024 Tartto on yksi Euroopan kulttuuripääkaupungeista, ja sen myötä kaupungissa ja lähialueilla Etelä-Virossa on tarjolla tavallistakin laajempi kattaus kulttuurielämyksiä.

1. päivä

Matka alkaa laivalla Helsingistä Tallinnaan. Laivalla on aikaa nauttia runsaasta aamiaisbuffetista. Tallinnan satamassa bussiin nousee suomenkielinen oppaamme, joka on mukana koko matkan ajan. Matkalla Tarttoon pysähdymme kevyelle lounaalle. Iltapäivällä olemme perillä Viron toiseksi suurimmassa kaupungissa Tartossa, jossa majoitumme keskeisellä paikalla sijaitsevaan hotelliin.

Illansuussa lähdemme opastetulle kiertoajelulle ja kävelykierrokselle Tarton vanhaan kaupunkiin. Tutustumme tärkeimpiin nähtävyyksiin kuten Raatihuoneentorin ympäristöön ja vuonna 1632 perustettuun Tarton yliopistoon. Kierroksen päätteeksi nautimme illallisen hyvässä ravintolassa.

2. päivä

Seuraavana päivänä suuntaamme oppaamme johdolla päiväretkelle noin 40 km Tartosta itään, Peipsijärven rantaa myötäilevälle Sipulitielle. Idylliset, vanhauskoisten ortodoksien asuttamat kylät ovat saaneet elantonsa sipulinviljelystä ja kalastuksesta, ja perinne elää yhä. Varnjan kylässä tutustumme Samovaaritaloon, jossa tarjotaan tuoreita sipulipiiraita ja osallistumme teeseremoniaan.

Läheisessä Kolkjan kylässä vierailemme vastikään remontoidussa vanhauskoisten museossa, ja saamme nauttia paikallisen keittiön antimista kala- ja sipuliravintolassa. Kolkjassa käymme myös tutustumassa sipulia viljelevään maataloon. Iltapäiväkahvit nautimme upeassa Alatskivin linnassa, jossa on myös opastus ja lisämaksusta mahdollisuus viininmaisteluun.

Illaksi palaamme Tarttoon, jossa on mahdollisuus käydä esimerkiksi konsertissa tai muissa kulttuurielämyksissä. Tarjonta riippuu matka-ajankohdasta. Kulttuuripääkaupungin ohjelma löytyy osoitteesta tartu.2024.ee. Jos ryhmä toivoo mahdollisuutta tutustua enemmän kulttuuripääkaupungin tarjontaan, voidaan matkaa pidentää esimerkiksi päivällä.

3. päivä

Paluupäivänä tutustumme vielä vaikuttavan kokoiseen Viron kansallismuseoon (ERM), jonka uusi rakennus valmistui vuonna 2016 entisen sotilaslentokentän alueelle. Museon oman oppaan kanssa käymme ryhmän valinnan mukaan joko Viron kulttuurihistoriaa esittelevässä päänäyttelyssä tai suomensukuisiin kansoihin syventyvässä Uralin kaiku -näyttelyssä.

Museovierailun jälkeen lähdemme kotimatkalle. Matkan varrella pysähdymme lounaalle. Tallinnassa jää vielä reilusti aikaa esimerkiksi tuliaisostoksille ennen laivan lähtöä takaisin Suomeen.

Kesto: 
3 päivää (lisäpäivät mahdollisia)

Henkilömäärä: 
min. 20 hlö

Hinta 2024: 
Kysy tarjous.

Toteutus: 
touko-syyskuu

Kielet: 
suomi, ruotsi, englanti

Pyydä tarjous

  Yhteystietosi

   

  Tietoja ryhmämatkasta

  Kaupunki
  PorvooLoviisaSipoo

  Opastus

  Ruokailu

  Kahvitus
  KylläEi

  Yöpyminen
  KylläEi