Lounaisrannikon tuulia, 2 päivää

Kahden päivän retki vie meidät Lounais-Suomen merellisiin maisemiin. Käymme historiallisessa Louhisaaren linnassa, kiertelemme ihastuttavassa Naantalissa ja ehdimme myös viettää mukavasti aikaa Turussa. Yövymme Hotel Kakolassa, upeasti nahkansa luoneessa entisessä lääninvankilassa. Seuraavana päivänä ohjelmassa on kiertoajelu ja museovierailu Turussa.

Ensimmäisen matkapäivän aluksi tutustumme oppaan johdolla Marsalkka Mannerheimin syntymäpaikkaan Louhisaaren linnaan Askaisissa. Linna on nykyisin osa Suomen kansallismuseota. Linnavierailun jälkeen bussi vie meidät kohti saaristopitäjä Rymättylää, jossa odottaa maittava saaristolaispöytä ravintola Pohjakulmassa. Lounaan jälkeen suuntaamme aurinkokaupunki Naantaliin. Tunnin opastetun kävelykierroksen aikana opimme mm. Naantalin historiasta ja presidentin kesäasunnosta Kultarannasta (alue on remontissa v. 2024). Kierroksella tutustumme myös Naantalin keskiaikaiseen luostarikirkkoon. Opastuksen jälkeen nautimme iltapäiväkahvit ja herkkuvohvelit Amandis-kahvilassa, ja aikaa jää myös omatoimiseen kiertelyyn ja tuliaisostoksiin.

Siirrymme Turkuun, jossa majoitumme ainutlaatuiseen Hotel Kakolaan. Illalla on vapaata ohjelmaa. Halutessasi rentoudut alennettuun hintaan uudessa Kakola Spa -kylpylässä. Tai laskeudu kuuluisalla funikulaarilla Aurajoen rantaan nauttimaan jokilaivojen tarjonnasta ja kaupungin iltaelämästä. Illallista voi nauttia myös hotellin ravintola Rubenissa (ei sis. hintaan; pöytävaraus etukäteen).

Toinen retkipäivä alkaa lähiruoka-aamiaisella hotellin ravintolassa. Sen jälkeen kuulemme hotellin oman oppaan kertomia tarinoita Kakolan historiasta. Huom. Tarinat eivät sovellu pienille lapsille.

Aamupäivä jatkuu bussin kyydissä kiertoajelulla, jonka aikana opas kertoo meille kiehtovia tarinoita Turun historiasta ja nykypäivästä. Viimeinen pysähdys on Aurajoen suussa sijaitseva merenkulkukeskus Forum Marinum, jossa tutustumme omatoimisesti näyttelyihin ja museoaluksiin, kuten legendaariseen Suomen Joutseneen. Nautimme vielä herkullisen keittolounaan ravintola Göranissa ennen kuin palaamme bussilla lähtöpaikkaan.

Kesto:
2 päivää

Hinta:
Alkaen 230 €/hlö sesongin mukaan. Hinta on laskettu vähintään 30 henkilön ryhmälle.

Hintaan sisältyy:
1 yön majoitus jaetussa 2 hengen Standard-huoneessa Hotel Kakolassa, aamiainen, sisäänpääsy ja 40 min. opastus Louhisaaren linnassa, saaristolaispöytälounas ravintola Pohjakulmassa, 1 h kävelyopastus Naantalissa, iltapäiväkahvi/-tee ja makea vohveli kahvila Amandisissa, ”Tunnin Kakolan kakku” tai vastaava opastus Kakolassa, kiertoajelu Turku-oppaan johdolla Turussa, sisäänpääsy Forum Marinumiin, kalakeittolounas ja kahvi/tee ravintola Göranissa sekä alv.

Hintaan ei sisälly bussikuljetuksia.
Pyydä erikseen kuljetustarjous tarpeidenne mukaan.

Lisämaksusta
1 h. huone
sisäänpääsy Kakola Spa -kylpylään 33 €/hlö (ti-pe) tai 37 € (la-su)

Toteutus:
ti–su, touko–syyskuu

Pyydä tarjous

  Yhteystietosi

   

  Tietoja ryhmämatkasta

  Kaupunki
  PorvooLoviisaSipoo

  Opastus

  Ruokailu

  Kahvitus
  KylläEi

  Yöpyminen
  KylläEi