Sydvästliga vindar, 2 dagar

Havsnära vyer under två programfyllda dagar i sydvästra Finland. Vi besöker det historiska Villnäs slott, strosar längs gatorna i gamla Nådendal och hinner också tillbringa minnesvärda stunder i Åbo. Vi övernattar på Hotel Kakola, som nyligen ömsat skinn från länsfängelse till ett helt unikt hotell. Under dag två står bl.a. en temarundtur och museibesök i Åbo på programmet.

Den första resdagen inleds med ett guidat besök på marskalk C.G.E. Mannerheims födelseplats, Villnäs slott (fi. Louhisaari) som numera tillhör Finlands nationalmuseum. Efter slottsbesöket för bussen oss mot skärgårdssocknen Rimito (Rymättylä), där ett läckert skärgårdsbord står uppdukat på restaurang Pohjakulma. Efter lunchen styr vi mot solstaden Nådendal. En guidad promenad ger inblickar i bl.a. Nådendals historia samt Republikens presidents sommarresidens Gullranda (renovering pågår år 2024). Under den guidade promenaden bekantar vi oss med Nådendals medeltida klosterkyrka och hör berättelser om nunnornas och munkarnas liv under gångna århundraden. Efter guidningen njuter vi av delikata våfflor och eftermiddagskaffe på kafé Amandis, och vi får också tid över till shopping.

Vi förflyttar oss till Åbo, där vi tar in på det enastående fängelsehotellet Hotel Kakola. Kvällen är ägnad eget fritt program. Möjlighet finns att slappna av på nyöppnade Kakola Spa till reducerat pris. Eller ta den berömda funikularen ner till Aura åstrand och njut av åbåtarnas utbud och stadens pulserande nattliv. Middag kan också avnjutas på hotellrestaurangen Ruben (ingår ej i priset; bordsreservering bör göras före resan).

Vår andra resdag börjar med en riklig frukost av närproducerade råvaror. Därefter får vi en fascinerande promenadguidning runt det före detta länsfängelset. Obs. berättelserna är inte lämpliga för små barn!

Förmiddagen fortsätter med en bussrundtur i Åbo. Guiden öppnar upp intressanta berättelser från förr och nu. Vårt sista stopp är sjöfartscentret Forum Marinum vid Aura ås mynning. Vi bekantar oss med utställningarna och fartygen på området på egen hand, t.ex. det legendariska segelfartyget Suomen Joutsen. Vi avnjuter en läcker sopplunch på restaurang Göran innan vi styr färden hemåt igen.

Längd:
2 dagar

Pris 2024:
Från 230 €/person enligt säsong. Priset är beräknat för en grupp på minst 30 personer.

I priset ingår:
Inkvartering 1 natt i delat Standard-dubbelrum på Hotel Kakola, frukost, inträde och 40 min. guidning på Villnäs slott, skärgårdsbord på restaurang Pohjakulma, 1 h guidad promenad i Nådendal, eftermiddagskaffe/-te och söt våffla på kafé Amandis, 1 h guidning av Hotel Kakola, guidad rundtur i Åbo, inträde till Forum Marinum, fisksopplunch på restaurang Göran samt moms.

Priset inkluderar inte busstransporter.
Be om separat offert för transport.

Mot extra avgift:
Enkelrum.
Inträde till Kakola Spa 33 €/pers (tis-fre) eller 37 € (lör-sön)

Förverkligas:
tis-sön, maj-sept

Be om offert

  Kontaktuppgifter

   

  Uppgifter om gruppresan

  Stad
  BorgåLovisaSibbo

  Guidning

  Mat

  Kaffeservering
  JaNej

  Övernattning
  JaNej