Gruppresa till Riga, 4 dagar

Dag ett åker vi på morgonen från Helsingfors mot Tallinn. Vår guide möter bussen i Tallinn och är med på hela resan.
Vi kör mot Riga och har lunch och kaffepaus på vägen. Vi anländer till Riga på kvällen och bor på ett bra hotell i centrala Riga. Gemensam middag. Riga har mer än 600 000 invånare, och är den största staden i de baltiska länderna.

Dag två utforskar vi gamla stan i Riga, som finns med på UNESCO:s världsarvslista. Rigas gamla stad har ett betydande antal arkitektoniska monument som representerar olika arkitektoniska trender från romantisk till gotisk till barock. Efter lunch fortsätter vi till kuststaden Jurmala, som är känd för sina naturresurser - helande lera, mineralvatten och tallskogar. Senare gemensam middag i gamla stan i Riga.

Dag tre är vårt mål Rundāle slott, som också kallas Baltikums Versailles. Rundāle slott är ett magnifikt renoverat barock- och rokokomästerverk av arkitekten Francesco Rastrelli, som också ritade Eremitaget i St. Petersburg. Lunch under dagen. På eftermiddagen återvänder vi till hotellet. Gemensam middag.

Dag fyra startar vi efter frukosten tillbaka mot Tallinn. Vår guide önskar oss en trevlig hemresa och på kvällen anländer vi till Helsingfors med båt.

Be om offert!

Be om offert

  Kontaktuppgifter

   

  Uppgifter om gruppresan

  Stad
  BorgåLovisaSibbo

  Guidning

  Mat

  Kaffeservering
  JaNej

  Övernattning
  JaNej