Taidetta ja historiaa Etelä-Savossa

Yhdistä aimo annos taidetta, kulttuuria ja historiaa Etelä-Savon järvimaisemissa. Taidekeskus Salmela Mäntyharjussa ja Sodan ja rauhan keskus Muisti Mikkelissä saavat tällä ryhmämatkalla oheensa tuntemattomampiakin vierailukohteita. Teknologia- ja teollisuushistoriasta kiinnostuneet viihtyvät varmasti Woikosken ainutlaatuisissa museoissa. Makuelämyksiä tarjoillaan mm. paikallisella viinitilalla ja tunnelmallisissa savolaiskartanoissa.

 1. päivä

 • Orilammen Maja, Kouvola
 • Woikosken Tehdasmuseo tai Automuseo, Mäntyharju
 • Tyryn viini, Mäntyharju
 • Taidekeskus Salmela, Mäntyharju
 • Hotellimajoitus Mikkelissä

Matka taittuu ryhmän omalla bussilla kohti Kouvolaa ja eteläisintä Järvi-Suomea Repoveden kansallispuiston kupeeseen. Näissä maisemissa presidentti Urho Kekkonenkin kävi aikoinaan kalastusreissuilla. Pysähdymme aluksi nauttimaan kahvit ja suolaista suupalaa ennen päivän kulttuuriohjelmaa.

Aamupäivällä käydään opastetulla kierroksella joko Woikosken Tehdasmuseossa tai WHD Gårdin Automuseossa. Tehdasmuseo vesivoimaloineen tarjoaa kiehtovan kurkistuksen kaasuteollisuuden ja kimröökin valmistuksen historiaan. Woikosken Automuseossa on puolestaan 35 autoa, lentokoneen ja höyrylaivan käsittävä näyttelykokonaisuus, joka kytkeytyy vahvasti Woikoski Oy:n historiaan. Kokoelmaan kuuluu mm. Suomen ensimmäinen vetyauto Packard vuosimallia 1927! Molemmissa museoissa mieltä kutkuttavia tarinoita riittää. Automuseo on yhdessä tasossa, Tehdasmuseossa on joitakin jyrkkiä rappusia.

Lounaan jälkeen lähdemme läheiselle Tyryn viinitilalle. Tapaamme omistajat, saamme kuulla tilan esittelyn ja maistella muutamia viinejä. Nautimme Tyryn tilalla myös iltapäiväkahvit.

Loppuiltapäivä vietetään Taidekeskus Salmelassa Mäntyharjun kirkonkylässä. Suosittu Salmela houkuttelee joka kesä runsain joukoin vierailijoita tutustumaan kotimaiseen kuvataiteeseen. Historialliseen näyttelyalueeseen kuuluu Salmelan päärakennus sekä Domanderin vanhan pihapiirin apteekki- ja postitalot, palvelijan asunto ja piharakennukset, joissa on myös kuvanveistäjä Nina Ternon teoksia. Näyttely ulottuu myös ravintola Kesäheinään, huvimaja Höijeriin sekä puistomaisiin ulkotiloihin.

Illalla saavutaan Mikkeliin, majoitutaan keskustassa sijaitsevaan hotelliin ja vietetään mukava ilta Etelä-Savon pääkaupunkiin omatoimisesti tutustuen. Hotellimajoitus kahden hengen Standard-huoneessa sisältää aamiaisen.

2. päivä

 • MUISTI – sodan ja rauhan keskus, Mikkeli
 • Tertin kartano, Mikkeli
 • Kenkävero, Mikkeli

Toisena päivänä vierailemme Sodan ja rauhan keskus Muistissa, jonka yhteydessä on mm. Päämajamuseo. Muistin nykyaikaiset näyttelyt on rakennettu koskettaviksi johdatuksiksi sodan tematiikkaan erilaisten ihmisten tarinoiden ja kokemusten kautta. Saamme aluksi lyhyen johdanto-opastuksen ennen kuin lähdemme kiertelemään näyttelyitä oman mielenkiinnon mukaan.

Muistissa vierailun jälkeen suuntaamme kaupungin ulkopuolelle, ihastuttavaan Tertin kartanoon! Kuulemme ensin kartanon esittelyn (vaihtoehtoisesti käymme puutarhakierroksella) ja nautimme lasin kuohuvaa tai marjamehua tervetulomaljana. Keittolounas nautitaan kartanon rauhoittavassa miljöössä tai kuistilla puutarhan kukkaloistosta nauttien, minkä jälkeen jää myös aikaa ostoksille.

Matkan päätteeksi piipahdamme Kenkäverossa, entisen pappilan upeassa ympäristössä, joka on nykyisin tunnettu mm. koru- ja taidepajoistaan sekä herkkumyymälöistään. Myös pihapiirin lampaita ja kanoja saa tervehtiä! Kenkäverossa nautimme vielä iltapäiväkahvit makean kahvileivän kera ennen kotimatkan alkamista.

Kesto:
2 päivää

Hinta 2024:
Alkaen 230 €/hlö sis. alv. matkan ajankohdasta riippuen. Hinta on laskettu vähintään 15 hengen ryhmälle.

Hintaan sisältyy:
Sisäänpääsy ja opastus yhteen Woikosken museoon, lounas noutopöydästä WHD Gårdin ravintolassa; tilaesittely, viinimaistiaiset, kahvi/tee ja korvapuusti Tyryn viinitilalla; sisäänpääsy Taidekeskus Salmelaan, majoitus Scandic Mikkelissä jaetussa 2 hengen huoneessa, hotelliaamiainen, sisäänpääsy ja 20 min johdanto-opastus Sodan ja rauhan keskus Muistissa; kartanoesittely (tai puutarhaopastus), kuohujuoma/mehumalja ja keittolounas Tertin kartanossa; iltapäiväkahvit marjapiirakan kera Kenkäverossa sekä arvonlisävero.

Huom. Hinta ei sisällä bussikuljetuksia. Pyydä erillinen tarjous kuljetuksille. 

Lisämaksusta:
1 hengen huone, Superior-, Standard Family- tai Superior Family -huone

Toteutus:
kesä–elokuu ma–su; 20.5–31.5.2024 ma–la

Pyydä tarjous

  Yhteystietosi

   

  Tietoja ryhmämatkasta

  Kaupunki
  PorvooLoviisaSipoo

  Opastus

  Ruokailu

  Kahvitus
  KylläEi

  Yöpyminen
  KylläEi