Verla & Oravalan Kartano

Tämän päivän aikana tutustumme Verlan ja Oravalan kartanon mielenkiintoiseen historiaan.

Verla on UNESCOn maailmanperintökohde, joka kertoo mielenkiintoisesta kehitysvaiheesta Suomen historiassa. Tutustumme Verlan tehdasmuseoon (puuhiomoon ja pahvitehtaaseen) opastetulla kierroksella. Opastuksen jälkeen nautimme maukkaasta lounaasta Ravintola Verlassa. Meillä on myös aikaa tutustua alueen tarjontaan omin päin. Paikalliset kädentaitajat esittelevät tuotoksiaan museoalueen pikkupuodeissa ja työpajoissa. Valikoimaa on luomuleivästä makeisiin ja neuleista keramiikkaan, lasitöihin ja käsintehtyyn paperiin.

Jatkamme Oravalan Kartanoon joka sijaitsee Kouvolassa, vanhassa Valkealassa Kymijoen varrella. Oravalan kartanon isäntäpari on Christian Hornborg ja Ingela Hildén, jotka edustavat viidettä Hornborgien sukupolvea kartanossa. Opastetulla tarinakierroksella tutustumme kartanon vaiheikkaaseen historiaan, 1700-luvun tammipuistoon ja vanhan siipirakennuksen kotimuseoon. Nautimme myös iltapäiväkahvitarjoilusta – leivonnaisten reseptit ovat kartanon reseptikätköstä! Pienessä puodissa on käsitöitä ja hyvänmakuisia lahjoja, luotu kartanon perinteiden ja historian mukaan.

Hinta 2024:
Ti-su: alkaen 69 €/henkilö. Hinta on laskettu vähintään 25 hengen ryhmälle.

Hintaan sisältyy:
sisäänpääsymaksu + opastus Verlassa, lounas Ravintola Verlassa, opastettu vierailu + iltapäiväkahvitus Oravalan kartanossa ja alv.

Hinta sisältäen bussikuljetukset Oy Kaj Forsblom Ab:n bussilla Porvoo – Verla – Oravala – Porvoo:
Ti-su: alkaen 99 €/henkilö, sis. alv.

Hinta sisältäen bussikuljetukset Oy Kaj Forsblom Ab:n bussilla Helsinki – Verla – Oravala – Helsinki:
Ti-su: alkaen 113 €/henkilö, sis. alv.

Kesto:
Noin 6,5 tuntia

Toteutus:
Touko-syyskuu ti-su

Pyydä tarjous

  Yhteystietosi

   

  Tietoja ryhmämatkasta

  Kaupunki
  PorvooLoviisaSipoo

  Opastus

  Ruokailu

  Kahvitus
  KylläEi

  Yöpyminen
  KylläEi