Vinrunda till Lepaa, Rönnvik och Teisko

Under den här resan njuter vi av lantliga vyer och smakar på finska kvalitetsviner. Vi besöker tre olika vingårdar i Egentliga Tavastland och Birkaland. Varför inte kombinera vinrundan med övernattning t.ex. i Tammerfors för mer tid att uppleva tillsammans? Be gärna om mer information om olika alternativ!

Vårt första resmål är Lepaa, ett mångsidigt och populärt besöksmål i Hattula i Egentliga Tavastland. Gårdens vinproduktion har anor från början av 1900-talet. Numera är Lepaa Finlands ledande utbildnings- och utvecklingsenhet inom fruktvinsbranschen, med gårdsviner, likörer, cider och destillat i sortimentet. Under en guidad rundvandring stiftar vi bekantskap med trädgården och produktionsanläggningen. Guidningen avslutas med vinprovning. Det finns också möjlighet att titta in i trädgårdsmuseet och att göra uppköp i vinboden, den lilla matbutiken eller keramikverkstaden.

På närliggande Rönnvik vingård i Pälkäne njuter vi av en lunchbuffé tillredd på lokala råvaror. Det är självklart möjligt att köpa med sig hem av gårdens produkter.

Resan går vidare mot Teiskon viini, som är naturskönt beläget vid Näsijärvis östra strand, strax nordöst om Tammerfors. Teiskon viini är ett 25-årigt familjeföretag som specialiserat sig på bärviner. Först dricker vi kaffe/te med sött tilltugg. Sedan får vi smaka på fyra artesanviner med tillbehör, och samtidigt får vi lära oss om företaget, produkterna och traktens historia. Efteråt är det möjligt att göra uppköp.

Resans längd::
1-2 dagar

Tidpunkt:
maj - september

Pris 2024:
1-dagsresa från 75 €/person inkl. moms. Priset är beräknat för en grupp på min. 25 personer.
2-dagarsresa: Be om offert!

Priset inkluderar:
(1-dagsresa) trädgårdsguidning, produktionspresentation och 1 vinprov i Lepaa, lunchbuffé på Rönnviks vingård, provning av 4 Teiskon viinis artesanviner, nötter och brunnsvatten samt presentation av produkterna och gården i Teisko, eftermiddagskaffe med sött tilltugg samt moms.
Priset inkluderar inte busstransporter. Be om separat offert för transport.

Be om offert

  Kontaktuppgifter

   

  Uppgifter om gruppresan

  Stad
  BorgåLovisaSibbo

  Guidning

  Mat

  Kaffeservering
  JaNej

  Övernattning
  JaNej