Historiens vingslag i Lovisa

Under den här utfärden bekantar vi oss med historiska besöksmål i Lovisa; Strömfors bruksområde, den havsnära staden Lovisa och det unika Malmgårds slott!

Vi börjar vår dag med ett besök på Strömfors bruksområde, som är ett av vårt lands mest välbevarade brukssamhällen. Under en guidad rundtur får vi höra om brukets intressanta historia och efter det finns det tid att på egen hand bekanta oss med hantverkstäderna och göra uppköp. Vi fortsätter vår färd till Lovisa, där vi äter lunch på den historiska Restaurang Lovisa Kapellet. Efter lunch lär vi känna Lovisa under en guidad promenad och busstur då vår guide berättar om stadens historia och nutid. Vi avslutar dagen med stil på det vackra Malmgård slott. Där får vi en guidad tur i slottet och bjuds på eftermiddagskaffe med sött kaffebröd i Malmgårds café. I Malmgårds butik kan vi köpa ekologiska spannmålsprodukter, Malmgård bryggeris öl samt andra närproducerade produkter.

Pris 2024:
Från 74 €/person. Priset är beräknat för en grupp på minst 25 personer.

Priset inkluderar:
Guidning på Strömfors bruksområde, lunch på Lovisa Kapellet, en Lovisa-guides tjänster i 1,5 timme, inträde samt guidning på Malmgård slott, eftermiddagskaffe med sött kaffebröd på Malmgårds café samt moms.

Längd:
7 timmar

Förverkligas:
Maj-september, mån-lör

Be om offert

  Kontaktuppgifter

   

  Uppgifter om gruppresan

  Stad
  BorgåLovisaSibbo

  Guidning

  Mat

  Kaffeservering
  JaNej

  Övernattning
  JaNej