Hinderfria Lovisa

Upplev den vackra havsstaden Lovisa hinderfritt! Denna utfärd lämpar sig för rörelsehindrade.

Vi börjar vår dag med att besöka ett av Finlands bäst bevarade brukssamhällen, Strömfors bruk. Vi bekantar oss med bruksområdet tillsammans med en guide. Efter guidningen har vi fritid på bruksområdet och kan på egen hand bekanta oss med hantverksverkstäderna eller göra uppköp. Vi åker till Lovisa, där vi äter lunch på en lokal restaurang.

Efter lunch möter vi en Lovisa-guide på Alexandersgatans turisthållplats, och tillsammans besöker vi  Sjöfartsmuseét eller Lovisa museum. I Sjöfartsmuséet presenteras stadens långa sjöfartshistoria och i Lovisa museum presenteras bl.a. gustavianska möbler, silver- och tennföremål samt föremål som anknyter till stadens maritima historia. Guidningen fortsätter i form av en rundtur med vår egna buss. Vi ser bl.a. den arkitektoniskt enhetliga stadskärnan, skeppsbro-området, bastionerna och det vackra villaområdet. Vi avslutar dagen med eftermiddagskaffe och sött kaffebröd på den historiska restaurangen Loviisan Kappeli.

Tillgänglighet:
Till Sjöfartsmuseét och Lovisa museum kommer man hinderfritt endast till första våningen.

Pris 2024:
Från 57 €/person. Priset är beräknat för en grupp på minst 25 personer.
Från 61 €/person. Priset är beräknat för en grupp på minst 20 personer.

Priset inkluderar:
Guidad rundtur på Strömfors bruksområde, lunch på en lokal restaurang, en svenskspråkig guides tjänster i 2 timmar, inträde till Sjöfartsmuséet ELLER Lovisa museum, eftermiddagskaffe på Loviisan Kappeli och moms.

Längd:
Cirka 6 timmar

Förverkligas:
Maj-september, mån-fre

Be om offert

  Kontaktuppgifter

   

  Uppgifter om gruppresan

  Stad
  BorgåLovisaSibbo

  Guidning

  Mat

  Kaffeservering
  JaNej

  Övernattning
  JaNej