Äkta smak – direkt från gården

Alla gillar vi närproducerad mat. Östra Nyland är rikt på närproducenter och gårdar, under denna utfärd besöker vi några av dem.

Vår guide stiger på i Borgå och vi åker mot Robbes Lilla Trädgård i Lappträsk. Trädgården specialiserar sig på sallat, skott och olika örter. Under besöket får vi höra om trädgårdens verksamhet och så får vi med oss en kasse med örter och sallat!

Vi avnjuter en smaklig lunch på Rudom gård och får höra om gårdens intressanta historia.

Vårt nästa mål är Malmgårds gårdsbutik. Där kan vi köpa bl.a. ekologiska spannmålsprodukter, oljor, vinäger, kryddor och drycker från gårdens bryggeri. Vi fortsätter till Bosgård ekologiska gård där man föder upp charolais-nötkreatur och säljer gårdens köttprodukter i gårdsbutiken.

Dagen avslutas med eftermiddagskaffe i en stämningsfull restaurang i Borgå. Efter kaffet finns det tid att besöka Brunbergs butik och göra uppköp i Gamla stans butiker.

På hemvägen kan man ta en sväng via den biodynamiska bondgården Majvik. Där kan man köpa bl.a. potatis, grönsaker, spannmålsprodukter och rotfrukter. Det lönar sig att ta med kylväskan.

 

Pris 2020:
mån-lör fr.o.m 76 €/person ink. moms.

Priset inkluderar:

Guidens tjänster i 8 timmar, guidning i Robbes Lilla Trädgård, lunch och historik på Rudom gård, eftermiddagskaffe och moms.

Längd:
cirka 8,5 timmar

Förverkligas:
maj-september

 

Be om offert

Kontaktuppgifter

 

Uppgifter om gruppresan

Stad
BorgåLovisaSibbo

Guidning

Mat

Kaffeservering
JaNej

Övernattning
JaNej