Du är här

South Coast Fishing Adventures

Välkommen på en äventyrsresa på Finska viken

South Coast Fishing Adventures erbjuder högklassiga fiskeupplevelser på sydkusten. Verksamhet på Finska viken utanför Lovisa, Pernå, Borgå, Sibbo, Helsingfors och Esbo. Båtens utrustning är sjöduglig för öppet hav och besiktigad enligt det. Båtens skeppare har kompetens till förare av charterbåt samt säkerhetspass från turistbranschen. Även båtresor på beställning till den yttre skärgårdens karga men vackra natur.

Laxtrolling

Lax kan vi trollfiska i Finland från början av maj till augusti. Fisket äger rum i närheten av territorialvattengränsen så vi är alltså inte skyddade av kusten. Lax trolling i Finska viken i vindstilla och soligt väder är värt att uppleva. Med väderreservation.

Öringfiske med spö eller trolling

Öring kan vi fiska genast efter islossningen på våren eller senare på sommaren i samband med laxtrolling. En annan gynnsam tidpunkt för öringsfiske är hösten. När vattentemperaturen sjunkit till ca 10 grader börjar öringen igen vistas i närheten av stränderna. Med väderreservation.

Jiggfiska gös eller göstrolling

Gösfisket börjar då vattnen värmts på våren, dvs. gös kan fångas med jigg redan från slutet av maj. Under juli kan gös fångas antingen med jigg eller med trolling. I september och oktober har vi också goda möjligheter att få stora gösar på ändan av linan.

Fiska Gädda med jerk, spö eller trollfiska storgädda

Våren är den bästa tiden för gäddfiske. Fisket börjar genast efter islossningen. Under sommaren och hösten koncentreras gäddfisket till öarnas strandvatten och skärens grynnor där chansen till fångst finns. Vi fiskar huvudsakligen från båten. Då kan vi använda oss av kastfiskeutrustning. För dem som är intresserade av gäddfångst med fluga, kan vi arrangera ett moderfartyg från vilket man med hjälp av gäddflugan når längre än strandvattnen. Från båten kan två fiskare kasta fluga samtidigt och på färjan finns plats för 3-4 flera flugfiskare.

Mete av sik

Sik kan vi meta på våren strax efter att isarna smultit. Sik fiskar vi från stranden, d.v.s. vi förflyttar oss med båt till en lämplig plats och sprider oss längs stranden för att meta. Sik kan man också fiska på vintern genom pimpling med lätta mormyskor. Vi rör oss inte på isen förrän det är tryggt.