Du är här

Porvoo Tours - Presentation av verksamheten

Grattis!

Du har kommit till webbplatsen som berättar om Borgå- och Lovisaregionens bästa turistmål samt de tjänster som Porvoo Tours erbjuder!

Borgå har valts till den bästa turismdestinationen i Finland och hur rätt föll inte finländarnas val! Borgå har så mycket att erbjuda. Gatunätverket i Gamla Stan stammar från medeltiden.  Stadens historiska minnen, den gamla stadens museer, domkyrkan, butiker, restauranger, kaféer och gallerier lockar gästerna att stanna en längre tid i staden. Åstranden är en livlig oas i staden med sina restauranger och caféer. Därifrån tuffar skärgårdsbåtarna ut till öarna eller till Helsingfors. Vid ån finns också Borgås nya kultur-och kongresshus, Konstfabriken.  Borgå skärgård är populärt bland båtfolk, fiskarfamiljerna tar emot grupper på besök och när man tar färjan till Pellinge är man ju nästan utomlands!

Lovisa är en charmig havsstad, som kännetecknas av sin småstadsidyll. Torget är omgivet av vackra 1800-tals stenhus, trähusstadsdelen i  den omedelbara närheten lockar - de privata hemmen öppnar sina dörrar och trädgårdar för besökare under ett evenemang i slutet av augusti, men också för förbeställda grupper året runt! Lite utanför stadens centrum finns charmiga Strömfors bruk och de många herrgårdarma såsom t. ex. Malmgård.
Porvoo Tours erbjuder även gruppresor till bl.a. Kotka, Fredrikshamn, Tavastehus och Helsingfors mm.

Porvoo Tours tar hand om gruppturismen i regionen: det må vara fritidsgrupper med skolbarn eller pensionärer, klubbar och släktmöten. Vi har specialiserat oss på företagsgrupper - konferens- och personalevents, företagsfester mm.

Vi ordnar även kryssningar och program för grupper till Estland, Sverige och Åland.

Allt detta är mer på denna webbplats!