Du är här

Guidad cykelutfärd i Borgå - NYHET

Guidad cykelutfärd i Borgå

Kom med på en uppfriskande och intressant cykelutfärd i det somriga Borgå! Den här utfärden lämpar sig utmärkt för t.ex. företagets välmående-dag eller som kompisgruppens fritidsaktivitet.

Vår utfärd börjar från en lokal cykeluthyrning i centrum av Borgå. Där träffar vi vår guide och får låna cyklar och cykelhjälmar. Tillsammans med guiden beger vi oss till Eklöfs park där vi får höra om parkens historia samt i allmänhet om Finlands och Borgås historia från 1809.
Nästa stopp är vid Kokon där guiden berättar om Borgås och Finlands friluftsaktiviteter. Cykelturen fortsätter till stranden i Hammars. Här får vi höra om Borgås nationalstadspark samt om stadens vattenområden. Vid Hammars Seo berättar guiden om Hammarsbyns historia, sågholmarna och fartygstrafiken. Vi cyklar sedan förbi gamla stora trähus i Hammars tills det är dags att fortsätta in i skogen. Vi cyklar sakta uppåt för en något brant stig upp till en klippa. Där lämnar vi cyklarna för en stund och går till fots upp till en vacker utsiktsplats. Härifrån
ser man skärgården och holmarna och guiden berättar om kända konstnärer från Borgå. Vi fortsätter tillbaka till centrum via Kokon.

Basuppgifter: 

Tid

2 timmar

Förverkligas

varje dag 17.6 – 10.8.2014 med start kl. 10.00. Endast på veckoslut under tiden 11.8 – 28.9.2014

Gruppstorlek

max. 15 personer

Utrustning

kläder och skor som lämpar sig för cykling

Språk

svenska, engelska, franska

Pris

44 € / person. Priset inkluderar hyra av cykel samt cykelhjälm, guidens tjänster i 2 timmar samt moms.