Du är här

Kiala Gård

Kiala Gård

En idyllisk herrgårdsmiljö endast 3 km från centrum av Borgå. I Kiala gårds festsalar kan man fira minnesrika fester, såsom bröllop, födelsedagar och företagsevenemang. Kiala gård har tre separata fest- och konferenslokaler.

Historia

Kiala gårds historia sträcker sig ända till 1400-talet. Nuvarande huvudbyggnad stammar från år 1796. Kiala är en kulturhistoriskt betydande gård. Den är känd bl.a. som konstnär Albert Edelfelts födelsehem. Många släkter har innehaft gården under århundradens lopp, men en av dem som gjort gården känd är Carl Axel Lewin, som grundade en stor brännvinsfabrik på 1880-talet på gården.

Se vårt hergårdspaket här

Fest och konferensutrymmen

Gårdens huvudbyggnad har en festsal som är restaurerad i sin ursprungliga skepnad år 2002. Kundplatser ca 120. Till salens stämning bidrar det fina kasettaket, de gamla takkronorna och de ursprungliga kakelugnarna samt ett gammalt parkettgolv.

På samma gårdsplan finns tegelmagasinet, dit brännvinsfabriken grundades på 1880-talet. I tegelmagasinet, ett gammalt maltlager, finns en stämningsfull valvkällare. Under valven vid den öppna brasans sken kan man arrangera mysiga familjefester. Källaren har 80 kundplatser som kan ökas med 20 platser i närliggande sidovalv.

I andra våningen av magasinet finns en rymlig festvåning ”Galleriet”. Dess vitkalkade väggar, vackra golv och öppna spis bildar en lugn och klar atmosfär för ditt evenemang. Galleriet har 150 kundplatser.

Vi arrangerar gärna fester och möten, måltider och kvällsitsar. Fråga närmare.