Du är här

Sirkka Turkkis gårdsplan

Ett annorlunda besöksmål

Sirkka Turkki är en konstnär vars insipration springer ur hennes eget liv och erfarenheter.  Hon har utbildning inom konstfostran, fysioterapi och logopedi, konst och poesi. I ett rum i huset finns sagostaden Ruusulinna, med ett otal miniatyrhus som påminner henne om  hennes egen barndom. I sagostaden bor 1027 personer.

I stugan finns också ett rum med ca 50 marionettdockor. Sirkka har gjort en marionettdocka av sådana personer hon träffat, som lämnat ett spår i hennes själ.

Sagor av lera och minnen från världen

Naturen, naturomvälvningar, stormar, skogens sus, fåglar - allt detta kombinerat med en liten flickas fantasi för oss till ett verkligt äventyr.

Sirkka har förevigat släktens kvinnor från fem generationer och dessa figurer finns på området. I uthuset finns oljemålningar och övriga kontsföremål, som har inspirerats av otaliga utlandsresor, bl.a. från Afrika, Asien och Ryssland.

Konstpark under konstruktion

På gården finns arbeten, som presenterar världens religioner, sagor och myter, det finns bl.a. totempålar, porten till ett Shintotempel, beättelser om tomtar och troll. Alla finner säkert nånting som intresserar!

Basuppgifter: 

Besöksmål:

Sirkka Turkkis gård

Var:

i Tolkis, ca 10 km från centrum av Borgå

Fakta:

Besöksmålet lämpar sig för såväl skolgrupper som vuxna gäster. Sirkka

Turkki talar finska.