Du är här

Eija's garden - en unik engelsk upplevelse trädgård

Eija's garden

Trädgården ger skönhet och frid! Kom ensam eller i grupp och njut av trädgårdens stämning, hämta idéer och inspiration för din egen trädgård. Finn ställen och detaljer i trädgården som skänker sinnet lugn och ro.

Planering

Idén till att grunda en upplevelesefylld trädgård i Abborfors, Lovisa, mognade under flera år och är frukten av många trädgårdsbesök i England.Arbetet där födde tanken om hur hon kunde förmedla den lugnande effekten av skönheten. Tanke ledde till handling, det blev bildkollektion, artiklar, föreläsningar och seminarier och böckerna Engelsk trädgård och I den lilla trädgården. Eijas lifestyle TV-serie Pioni sändes under åren 2002–2007.

Torpets trädgård

På en naturskön plats vid mynningen av den breda sidofåran till Kymmene älv uppfördes år 1880 ett torp timrat av stock. Torpet hörde ursprungligen till Strömfors bruk, som hade grundats år 1695 av Johan Creutz. Tomten, som i dag omfattar cirka en hektar mark, var redan i planeringsskedet en utmaning. De massiva stenhögarna och flyttblocken som istiden lämnat efter sig måste i huvudsak ingå i planen. Och visst är det så att stenarna väcker intresse och skapar en unik stämning i trädgården.

Engelsk trädgårdsstämning med finsk stil

Trädgården vill förnimma den förtjusande engelska trädgårdsstilen men den visar också vördnad för torpets gamla gårdsmiljö och den historiska atmosfären som råder i Abborfors. För att garantera mångsidigheten i trädgården inrymdes i den strikt anlagda, disciplinerade delar, områden i naturtillstånd samt mindre tematrädgårdar. Den skall upplevas som rum, som öppnar sig en efter en för besökaren. Det ska absolut finnas något att undersöka i en trädgård, annars uteblir upplevelsen.

Intressanta trädgårdsbutiken

Eija Klaucke har till sin trädgårdsbutik valt produkter, med vilka du kan skapa olika effekter och stämningar i din egen trädgård samt plantera perenner av typen Cottage garden.

Se paketet Lovisa hem och trädgårdar här

Basuppgifter: 

Företag:

Eija’s garden

Var:

I Lovisa kommun, Abborfors by ca 14 km från Lovisa centrum och 50 km från Borgå

Fakta:

Trädgårdsbesök för enskilda och grupper. Möjlighet till uppköp i trädgårdsbutiken.