Du är här

Upptäck den idylliska Lovisanejden - två dagars resa

Upptäck den idylliska Lovisanejden - två dagars resa 

Vi börjar dagen med en guidad rundtur i Lovisa, där vi hör historier om Drottningstaden, dess utveckling från gräns- och fästningsstad till badort och sjöfartsstad och vidare till dagens idylliska småstad. Vi gör ett hembesök i ett charmigt gammalt hus i Lovisa. Smaklig lunch på den legendariska restaurangen Lovisa Kapellet. Inkvartering i trivsamma Hotel Degerby. Fritid. Sommartid möjligt att göra en utfärd till Svartholms fästning (till extra pris).
Efter frukosten stiger vi in i färgens och formens fantastiska värld – i Bonga slott, där den berömda konstnären Riitta Nelimarkka har sitt fascinerande galleri. Vi fortsätter till Malmgård slott, med sin ståtliga karaktärsbyggnad i renässansstil från 1800-talet och en historia som sträcker sig ända till 1600-talet. Greveparet förevisar slottet. Efter besöket kan man köpa gårdens ekologiska produkter i Gårdsboden, som t.ex. öl, bröd, skorpor och mjöl.  Programmet avslutas med ett besök på Rudom Gård i Lappträsk. Vi avnjuter en smaklig lunch och dessutom får vi höra om gårdens historia allt från 1700-talet till anknytningarna till Ville Vallgren.

 

 

Basuppgifter: 

Tid:

2 dygn

Pris 2017:

från 175 €/person, inkl. moms. (Priset är beräknat för en grupp på minst 30 personer)

Priset inkluderar en guidar rundtur i Lovisa, ett hembesök, lunch i Kapellet, inkvartering i Hotell Degerby en natt i delat dubbelrum, frukost, inträde + guidning i Bonga slott, inträde + guidning i Malmgård slott, lunch och guidning i Rudom Gård och moms. i

Förverkligas:

året om. Under tiden 1.10 -2.5 ersätts Malmgård med ett annat besöksmål.