Du är här

Sinnessensationer i Borgå!

Sinnessensationer i Borgå!

Borgå har utvecklats till en stad för gourmander. Kända för sitt utsökta köt är bla. Bistro Sinne, Meat District, Restaurang Wanha Laamanni, Zum Beispiel och Sicapelle. Tårtsortimentet i t.ex. Café Cabrioles, Café Postres och Te- och Kafferummet Helmi är helt otroligt. Bara för att nämna några.

Kom med och njut!

Under dagens lopp bekantar vi oss med mat- och dryckestraditionerna i Borgå. Vi tittar naturligtvis in i Brunbergs Chokladfabriks butik eller i den Lilla Chokladfabriken. En elegant lunch med närproducerade råvaror avnjutes i restaurang Sinne. Efter lunch bekantar vi oss med Borgås stolthet Konstfabriken, med dess utställningar. På eftermiddagen besöker vi kafferosteriet Porvoon Paahtimo. Där tar vi del av en kaffekurs, vi hör om kaffets historia, odling, kaffesorter och kafferostandets processer. Kaffekursen inkluderar tasting av tre kaffesorter och eftermiddagskaffe med sött kaffebröd.  Det finns också möjlighet att köpa med hem kaffe enligt eget tycke och smak.

Basuppgifter: 

Tid:

5,5 timmar

Pris 2018:

från 88 €/person då gruppen består av minst 20 personer, inkl. moms.

Priset inkluderar en guides tjänster under hela programmet, lunch på Bistro Sinne, kaffekurs med smakning av tre kaffen + eftermiddagskaffe på Porvoon Paahtimo samt moms.

Gruppstorlek:

För grupper på 10-25 personer

Förverkligas:

Året runt, må-lö