Du är här

Shopping och välmående i Borgå

Shopping och välmående i Borgå!

Visste du att Borgå uppstod tack vare handeln? Mellangatan och Ågatan i Gamla stan var affärsgator redan på 1200-talet. Numera är Borgå en stad full av tjusiga inrednings- och presentbutiker samt handarbets-, bijouteri- och designaffärer med stort utbud. Bland trähusen hittar du antikvitetsaffärer, ekobutiker och bodar som säljer finländska delikatesser. Alla shoppare faller för de ljuva småbutikerna i Gamla stan, men det finns även många fler inköpsställen. Senaste nytt är Butiksgränden vid Konstfabriken.

Under dagens lopp bekantar vi oss med Borgås äldsta och nyaste butiksgator och får höra berättelser om handelns historia och dess betydelse för staden. Under förmiddagen promenerar vi i Gamla stans gränder och tittar in i specialaffärer och små butiker. Vi äter dagens lucnh i Cafe Cabriole eller Hanna-Maria. Efter detta kan vi förflytta oss över Borgå å och bekanta oss med Konstfabriken och besöka Butiksgrändens trendaffärer och märker att det är en konst att shoppa rätt! På eftermiddagen förflyttar vi oss till Haiko gård för avkoppling i Må bra-bassängerna och avnjuter också husets sallad och specialkaffe. 

 

Basuppgifter: 

Tid:

ca 6 timmar

Pris 2017:

från 76 €/person om gruppens storlek är minst 10 personer, inkl. moms.

Priset inkluderar en guides tjänster 1,5 timme, dagens lunch, Spa-avdelningen + sallad och specialkaffe i Haiko Gård samt moms.

Gruppstorlek:

10-25 personer

Förverkligas:

Året runt, må-lö