Olet täällä

Kiialan kartano

Kiialan Kartano - Tunnelma ja elämyksiä historiasta

Idyllinen kartanomiljöö vain 3 km keskustasta. Kiialan kartanon juhlatiloissa voi viettää ikimuistoisia tilaisuuksia kuten kokouksia ja yritystapahtumia sekä muita juhlatilaisuuksia. Kiialan Kartanossa on kolme erillistä juhla- ja kokoustilaa. Kartano ja juhlatilat ovat avoinna vain ennakkotilauksesta.

Historia

Kiialan kartanon historia ulottuu jopa 1400-luvulle. Nykyinen päärakennus on vuodelta 1796. Kiiala on kulttuurihistoriallisesti hyvin merkittävä kartano. Se on tunnettu esimerkiksi taiteilija Albert Edelfeltin syntymäkotina. Vuosisatojen aikana kartanossa on asunut lukuisia eri sukuja, mutta esimerkiksi yksi kartanon historiaan leimansa jättäneistä on Carl Axel Lewin, joka perusti Kiialaan suurikokoisen viinatehtaan 1880-luvulla.

Juhla- ja kokoustilat

Kartanon päärakennuksessa juhlasali kauniin vanhan puiston siimeksessä. Sali on korjattu alkuperäiseen asuunsa vuonna 2002. Asiakaspaikkoja juhlasalissa on noin 120. Salin arvokasta tunnelmaa luovat kasettikatto, vanhat kattokruunut, alkuperäiset kaakeliuunit sekä vanha parkettilattia.

Samassa pihapiirissä sijaitsee tiilimakasiini, johon Carl Axel Lewin perusti viinatehtaan 1880-luvulla. Tiilimakasiinissa, entisessä mallasvarastossa, on tunnelmallinen holvikellari. Sen holvien katveessa ja takkatulen loimussa voi nauttia tunnelmallisia perhejuhlia. Asiakaspaikkoja siellä on 80 ja tarvittaessa sivuholvista saadaan lisätilaa noin 20 hengelle

Tiilimakasiinin toisessa kerroksessa on iso, avara ja valoisa juhlahuoneisto ”Galleria”. Sen valkoiseksi kalkitut seinät, kaunis lattia ja avotakka luovat rauhallisen ja selkeä tunnelman tilaisuuteesi. Asiakaspaikkoja Galleriassa on noin 150.

Järjestämme teille mielellämme erilaisia juhlia ja kokouksia, ruokailuja ja illanistujaisia! Kysy lisää eri mahdollisuuksista!

Perustiedot: 

Yritys:

Kiialan Kartano

Sijainti:

n. 3 km Porvoon keskustasta

Tilat:

Kartanon juhlasali 20-100 hlöä, Galleria-sali 20-200 hlöä, Holvikellarikahvila 20-80 hlöä