Olet täällä

Eija's garden - Ainutlaatuinen englantilaistyylinen puutarhakokonaisuus

Kauneutta ja rauhaa puutarhasta! Tule yksin tai yhdessä nauttimaan puutarhan tunnelmasta ja hakemaan ideoita sekä inspiraatiota omaan puutarhaasi. Löydä puutarhasta mieltä rentouttavia ja rauhoittavia paikkoja sekä yksityiskohtia.

Puutarha suunnitelmissa

Eija Klaucken puutarha Ahvenkoskella, Loviisassa, on kiehtova yhdistelmä erilaisia tunnelmia, värejä ja tuoksuja. Elämyspuutarhan perustamisidea kehittyi hänen matkustaessaan Englantiin tutustumaan sikäläisiin puutarhakokonaisuuksiin. Lukuisat matkat Englantiin saivat Eijan miettimään, kuinka tuoda samankaltaista mieltä rauhoittavaa kauneutta suomalaisille. Hän kuvasi mittavan kuvakokoelman, kirjoittaa monia artikkeleja, pitää luentoja ja koulutustilaisuuksia. Eija kirjoitti myös kirjat ”Englantilainen puutarha” ja Pienessä puutarhassa” ja 2010 keväällä ilmestyi hänen puutarhastaan kirja ” Elämyspuutarha” sekä teki kuuden vuoden ajan Pioni –puutarhaohjelmaa.

Torpan puutarha

Eija’s garden perustettiin Kymijoen varressa sijaitsevalle noin hehtaarin kokoiselle tontille. Tontilla oli vuonna 1880 rakennettu hirsirunkoinen torppa. Torppa kuului alun perin Johan Creutzin vuonna 1695 perustamalle Strömforsin rautaruukille. Lisäksi haasteita toivat lukuisat jääkauden jättämät massiiviset kiviröykkiöt sekä suuret siirtolohkareet, jotka tuovat oman mielenkiintoisen lisänsä ja ainutlaatuisen tunnelman puutarhaan.

Englantilaista tunnelmaa suomalaisittain

Puutarhassa on aistittavissa englantilainen puutarhatyyli sulautettuna kivien tarinaan sekä torpan vanhaan historiaan. Lisäksi monipuolisuus näkyy myös tiukasti rakennetuissa ja kurinalaisissa osioissa, luonnontilaisissa alueissa ja pienemmissä teemapuutarhaosioissa. Eijan puutarhan suunnittelun lähtökohtana on ollut, ettei kaikkea näe heti kerralla, vaan puutarha tulisi kokea huoneina, jotka avautuvat kävijöilleen yksi kerrallaan. Puutarhassa on paljon tutkittavaa ja koettavaa, jotka tuovat kävijöilleen ikimuistoisia elämyksiä.

Mielenkiintoinen puutarhamyymälä

Puutarhamyymälään on valittu tuotteita, joilla kävijät voivat luoda omaan puutarhaansa eri lailla vaikuttavia tunnelmia sekä istuttaa Cottage gardenille tyypillisiä perennoja.

Perustiedot: 

Yritys:

Eijas garden

Sijainti:

Loviisa, Ahvenkoski. Noin 14 km Loviisan keskustasta ja noin 50 km päässä Porvoosta.

Faktat:

Puutarhavierailuja yksityisille ja ryhmille. Mahdollisuus kahvitukseen sekä tehdä osoksia puutarhamyymälässä.