Olet täällä

Sirkka Turkin Piha - Mielenkiintoinen matka satujen maailmaan

Erilainen ja mielenkiintoinen vierailukohde

Sirkka Turkki on taiteilija, joka ammentaa taidettaan omasta elämästään ja kokemuksistaan. Hän on koulutukseltaan taidekasvatuksen-, fysioterapian- ja puhetaidon opettaja, luovan toiminnan ohjaaja sekä taidemaalari ja runoilija. Tilalla olevan mökin yhdestä huoneesta löytyy satukaupunki Ruusulinna, jossa esiintyvät rakennukset olivat lapsuudessa hänelle itselleen tärkeitä. Sieltä löytyvät Oulunkylän lapsuuden kesistä tutut tähtitorni, vesitorni, linnoitus, paloasema, taidemuseo, kulttuurikeskukset, sekä torit ja tanssipaikat. Satukaupungissa asuu 1027 ihmistä.

Mökissä on myös esillä noin 50 marionettinukkea. Kun Sirkka on tavannut ihmisen, joka on koskettanut hänen sieluaan, Sirkka on tehnyt hänestä marionettinuken. Nukeista itkijänainen, pilkkijä, geisha ja räppiä tanssiva poika Puerto Ricosta ovat herättäneet ihastusta ja kysymyksiä hänen esiintyessään mm. USA:ssa tai Etelä-Afrikassa.

Satuja savesta ja tuntoja maailmalta

Luonto, luonnon mullistukset, myrskyt ja tyrskyt, metsän humina, siivekkäät ja sarvekkaat, yhdistettynä pikkutytön mielikuvitukseen vie hurjiin seikkailuihin. Mökin pihapiirissä sijaitsevan ulkorakennuksen seinällä on nähtävänä nelisenkymmentä tarinaa Sirkka Turkin suvun viiden sukupolven naisista. Tarinat ovat Sirkan muistoja sukunsa naisista, mutta herättävät muistoja kenen tahansa arki-iloista ja suruista.

Ulkorakennuksessa on öljyväritöitä ja muita taideteoksia, jotka ovat saaneet vaikutteita lukuisilta ulkomaan avustusmatkoilta mm. Afrikkaan, Aasiaan ja Venäjälle.

Rakenteilla oleva taidepuisto

Pihalla on mm. tilataideteoksia, jotka esittävät maailman uskontoja, satuja ja myyttejä. Pihalta löytyy esimerkiksi toteemipaaluja, Jotulin polku, Shintotemppelin portti, josta kuljettaessa tulee esittää toive, ja kivi, jonka sisällä Sirkka kertoo tarinoita peikoista. Piha on mielenkiintoinen ja sieltä löytyy elementtejä, joista vierailijat varmasti löytävät itseään kiinnostavia asioita.

Perustiedot: 

Yritys:

Sirkka Turkin pihapiiri

Sijainti:

Tolkkinen, Porvoo, noin 10 km Porvoon keskustasta.

Muuta:

Tutustumiskohde sopii hyvin niin koululais- kuin aikuisryhmillekin.