Olet täällä

Kimonkylän taidekoti - Kokoelma suomalaista taidetta

Ainutlaatuinen vierailukohde

Veikko Lahdensaari on koonnut kotiinsa Lapinjärven Kimonkylään laajan pysyvän, yleisölle avoimen kuvataidenäyttelyn vuodesta 1995. Taidekodin kokoelma muodostaa korkealaatuisen kotimaisen - valtakunnallisestikin merkittävän maalaustaiteen kokonaisuuden.

Näyttelyssä on nähtävänä maamme laajimpia yksityisen henkilön ylläpitämä laatutaiteen kokoelma. Näytteillä on lähes 1000 maalausta, n. 370 suomalaiselta taiteilijalta. Vierailijoille niin haluttaessa, Veikko esittelee kokoelmaansa asiatietoutensa sekä luontevan persoonallisuutensa ansiosta mielenkiintoisesti ja humoristisesti.

Taulukeräilyn alkujuuret

Veikko Lahdensaaren innostus taiteeseen juontaa alkunsa jo 1970 luvun alkuun jolloin hän hankki ensimmäisen taulunsa. Laajempi taidekokoelmien esittely tapahtui vuonna 1994 jolloin Ruotsinpyhtään kunnan 250 -vuotisjuhlavuonna kokoelman taidenäyttely oli Ruukin Tallinvintillä. Tuolloin hän asui talvet Helsingissä, jolloin hän vietti vapaa-aikaansa taidegallerioissa ja näyttelyissä ja kokoelmat laajenivat.

Konsertti ja esiintymisympäristö

Kimonkylän taidekodista on syntynyt erinomainen tapahtumapaikka erityyppisille musiikki- ja lausuntaesityksille, joissa miljöö antaa esityksille aivan oman ulottuvuutensa. Paikka sopii mainiosti myös kokouksien ja juhlien pitoon. Taidekodin alakerrassa on myös kirppis.