Olet täällä

Draamaopastus

Porvoon ja Loviisan matkailuoppaat draamaopastusten kärjessä maassamme!

Matkailuoppaamme Porvoossa, Loviisassa ja Sipoossa ovat auktorisoituja ammattilaisia. Perinteisten opastusten lisäksi vaihtoehtoina ovat monenlaiset teema- ja draamaopastukset. Porvoossa on eniten dramatisoituja opastustuotteita koko Suomessa. Heittäytykää historiaan mukaan! Ja huom! Draamaopastukset samalla hinnalla kuin perusopastuksetkin.

Draamaopas on pukeutunut joksikin historialliseksi hahmoksi/henkilöksi ja esittää tämän roolia opastuksen aikana.

 

Porvoon draamaopastukset:                                                                                                                      

 • Kauppiaanrouva 1700-luvulta
  Kauppiaanrouva kertoo millaista oli kaupankäynti 1700-luvulla.
   
 • Lehtorin leski Augusta Carolina Segerstedt
  Augusta Carolina Segerstedt on 1850-luvun hieno rouva, joka oli Fredrika Runebergin tuttava.
   
 • Vanhassa Porvoossa eläneet piiat
  Kuullaan piikojen juoruja kaupunkilaisista valtiopäivien ajalta 1809.
   
 • Eva Mannerheim-Sparre
  Eva Mannerheim-Sparre (1870-1958) on yksi Suomen merkittävimmistä kirjojen korusidonnan ammattilaisista. Hän perusti miehensä kanssa kirjansidontatoimiston, joka jatkoi toimintaansa vielä Iris-tehtaan lopetettua. Eva oli suuri kulinaristi, ja hänet teki kuuluisaksi "Keittokirja herkkusuille ja tavallisille nälkäisille".
   
 • Ulla Möllersvärd
  Ulrika Ottiliana Möllersvärd (1791 – 1878). Porvoon valtiopäivillä 1809 naisilla ei ollut päätäntävaltaa, mutta he saivat osallistua vapaamuotoisiin tilaisuuksiin, kuten tanssiaisiin. 18-vuotias Ulla Möllersvärd oli innoissaan, hän osasi tanssiaskeleet ja viuhkan käytön ja illalla odotus palkittiin - jumalaisen komea keisari Aleksanteri I ihastui sievään Ullaan ja tyttönen sai kunnian tanssia keisarin kanssa useamman kappaleen venäläistä katrillia.
   
 • Natalia Linsén
  Natalia Linsén os. Borenius (1844-1919) oli Suomen ensimmäisiä naisvalokuvaajia. Hän opiskeli valokuvausta Viipurissa ja on ikuistanut 1800-luvun lopun ja 1900-luvun alun Porvoota kuviinsa. Porvoossa Natalia Linsén johti lisäksi kuoroa ja toimi sekä koululautakunnassa että rouvasväenyhdistyksessä.
   
 • Rouva Flensborg, 1809-valtiopäivien aikana
  Rouva Maria Flensborg on Porvoon jälleenrakentajan Gothard Flensborgin vaimo. Hän kertoo elämästään ja miehensä saavutuksista esitellen monet rakennukset ja myös krouvinpidosta nykyisessä runoilijakodissa. Maria kertoo myös oman tarinansa valtiopäivien tapahtumista.

 

 • Pirtudraama
  Kieltolaki tuli voimaan Suomessa kesäkuussa 1919. Seuraavana vuosikymmenenä raittiusliike sekä kieltolain vastustajat kilpailivat kannatuksesta. Raittiusliikkeellä oli alkuun merkittävä kannatus, mutta vähitellen kieltolain vastustus yleistyi. Samalla myös salakuljetus alkoi lisääntyä ja pimeää viinaa virtasi Suomeen. Opas kertoo mielenkiintoisia tarinoita kieltolain ajasta ja pirtun salakuljetuksesta.
   
 • Lovisa ja Johan Holm / Holmin talo
  Kauppias ja tehtailija, raatimies Johan Holm rakennutti kivitalonsa Holmin talon pihav. 1762-63 kaupungissa 1760 riehuneen tulipalon jälkeen. Holmin suku omisti talon runsaan sadan vuoden ajan. Vierailemme Lovisan ja Johanin kodissa, Holmin talossa. Siellä saamme seurata pariskunnan arkea. (Kahdella oppaalla tapahtuva opastus, eliopastusmaksu x 2 sekä sis.pääsymaksu museoon)
   
 • Marc De Café (englanniksi, ranskaksi)
  Marc De Café on kahvin maahantuoja.
   
 • Emilie Björkstén
  Emilie Björkstén on 1800-luvun näkyvimpiä naisrunoilijoitamme. Hän oli myös kansallisrunoilijamme J.L. Runebergin ihailija ja rakastettu.

 

Loviisan draamaopastukset:

 • Madame Anne Margareta Clayhills
 • Kylvettäjätär

 

Asikaspalautteet:

"Draamaopas oli osaava ja hauska!"
"Suurkiitos erittäin hyvästä ja asiantuntevasta draamaopastuskierroksesta Vanhassa Porvoossa"