Olet täällä

South Coast Fishing Adventures - Kalastusretket

Tervetuloa elämysmatkalle Suomenlahdelle

South Coast Fishing Adventures tarjoaa laadukkaita kalastuselämyksiä etelärannikolla. Toimintaa on pääosin Suomenlahdella Loviisan, Pernajan, Porvoon, Sipoon, Helsingin ja Espoon edustalla. Kalusto on avomerikelpoista ja katsastettu sen mukaisesti. Veneen kipparilla on vuokraveneenkuljettajan pätevyys sekä matkailualan turvallisuuspassi. Tilauksesta järjestyy myös veneretkiä ulkosaariston karuun, mutta kauniiseen luontoon.

Lohen uistelu avomerellä

Lohta voi uistella Suomessa toukokuun alusta elokuulle. Kalastus tapahtuu aluevesirajojen tuntumassa eli avomerellä. Lohenuistelu avomerellä alkukesän aurinkoisella ja tyynellä säällä on kokemisen arvoinen retki ja saaliin saa asiakas mukaansa. Säävaraus.

Meritaimenen kalastus

Taimenta voi kalastaa keväällä heti jäiden lähdön jälkeen tai kesällä lohenuistelun ohessa. Taimenenkalastuksen kannalta otollinen ajankohta on myös syksy, jolloin vesien jäähdyttyä noin 10 asteen paikkeille alkaa taimenta löytyä taas rantojen läheisyydestä. Säävaraus.

Kuhan jiggaus ja uistelu

Kuhan kalastus alkaa keväällä vesien lämmettyä eli jigillä kuhaa voi kalastaa jo toukokuun lopulta saakka. Heinäkuussa voi kuhaa kalastaa joko jigillä tai uistelemalla. Syyskuulla ja lokakuullakin on hyvät mahdollisuudet saada siiman päähän suuriakin kuhia.

Hauen heittokalastus

Hauen pyynnissä kevät on otollista aikaa. Kalastus alkaa heti jäiden lähdettyä. Kesällä ja syksyllä hauen kalastus painottuu saarten rantavesiin ja karikoiden kupeeseen. Haukea kalastetaan pääosin veneestä käsin, jolloin voidaan käyttää heittokalastusvälineitä. Tilauksesta järjestyy myös hauen perhokalastusta kauempana rannasta tukialuksen ja lautan avulla. Veneestä käsin perhoa sopii heittämään pari kalastajaa kerralla, lautalta 3-4 kalastajaa.

Siian onginta

Siikaa voidaan onkia keväällä heti, kun jäät ovat lähteneet. Siikaa kalastetaan rannalta käsin, eli veneellä siirrytään sopivaan paikkaan ja levittäytään rantaan onkimaan. Siikaa on mahdollista kalastaa myös talvella, pilkkimällä sitä kevyillä mormuskoilla. Jäätilannetta seurataan talviaikaan jatkuvasti ja jäällä liikutaan vasta, kun se on turvallista.

Talvikalastus

Opastettu pilkkiretki talviseen luontoon oppaan kanssa. Liikumme jäällä joko telamönkijän vetämällä reellä tai jalkaisin lumikengillä. Kalastuksen lomassa kiehautamme nokipannukahvit ja nautimme hieman suolaista purtavaa.

Perustiedot: 

Toteuttaja:

South Coast Fishing Adventures

Sijainti:

Merialueet Loviisan, Porvoon, Sipoon ja Helsingin edustalla

Ryhmän koko:

2 - 40 hlöä

Kesto:

2 - 8 tuntia

Hinta:

pyydä tarjous