Olet täällä

Luontoretki

Opastettu luontoretki

Ekuddenin kapea, reilun kahden kilomerin mittainen luontopolku kiemurtelee peltoja, meren rannan kallioita, ruovikkoja ja niittyjä seuraillen tammi-metsälehdossa ja sekametsässä. Lähellä rantaa on  lintutorni, josta voi hyvin tarkkailla ruovikon ja niityn lintuja.  Ekuddenin tammi-metsälehmuslehto on valtakunnallisesti arvokas ja osa 1 331 hehtaarin suuruista Natura 2000 -aluetta.

Sikosaaren luontopolku on helppokulkuinen ja sopii kaikille ikään ja kuntoon katsomatta. Vetisissä paikoissa on pitkospuut mutta kumisaappaita voidaan tarvita märällä kelillä. Polun pituus on noin 1,5 km.
Sikosaaren luontopolun maisemaa ovat metsä ja merenranta. On vanhoja kuusivaltaisia kankaita ja valoisia kalliometsiä. Puolivälissä polku siirtyy Stensbölenselän ruovikoihin ja rantalehtoihin. Katselulavalta ja rantatörmiltä voi tarkkailla lintulahden elämää, jolloin kiikari helpottaa seurantaa.

Opastettu luontokävely kestää 1½-2 tuntia, ja soveltuu 1-20 hengen ryhmille.

Varusteet: ota mielellään mukaan kiikarit, pukeudu mukaviin kenkiin ja kosteina aikoina kumisaappaisiin sekä sään vaatimiin vaatteisiin

 

Perustiedot: 

Kesto

1,5-2 tuntia

HInta 2015:

129 €, korkeintaan 20 hengen ryhmälle, sis.alv.