Olet täällä

Silakkakekkerit saarella

Silakkakekkerit saarella

Seilaamme Porvoon satamasta (myös muu lähtösatama) mielenkiintoisten höyrysaha-, laivaveistämö-  ja Haikon Kartanon kertomuksien siivittämänä. Runebergin onkikiven ohi jatkamme matkaa Haikonselän Mäntysaareen, jonka hyvä laituri mahdollistaa maihinpääsyn vaikka pyörätuolilla.
Saaren leirikeittiössä tehdään tulet ja paistetaan muurikkapannulla herkulliset silakkapihvit pottumuusin ja punajuurisalaatin kera. (Sis. leipä, voi, ruokajuomat) Päälle nautimme nokipannukahvit.

Silakka-akatemia on vaihtoehtoinen ohjelma, jossa opitaan laittamaan herkullista silakkaa karun yksinkertaisella menetelmällä avotulella halstraten. Kaikki siihen liittyvät rituaalit ja ryydit kuuluvat ohjelmaan. Sitten syödään halsterisilakkaa! Pääruoaksi kirkaslieminen lohisoppa tykötarpeineen. Osanottajille jaetaan ”Tulikalatieteen Kanditaatin” todistus. Hauskaa!

Alkukantaisen luonnossaruokailun vaihtoehtona on tarjolla vanhojen kalastajatilojen perustamia, tunnelmallisia ja perinteitä vaalivia kalaravintoloita eri puolilla Porvoon saaristoa. Todella herkullinen saaristolaispöytä ja eri tavoin valmistetut kalaherkut tuovat risteilyynne kulinaarista glamouria! Ja ovat luomua ja lähiruokaa.

Lue lisää Saaristolinjat Ky:stä

 

Perustiedot: 

Toteuttaja:

Saaristolinja Ky

Kesto:

n. 3 tuntia

Ryhmän koko:

20 – 50 henkilöä tai sopimuksen mukaan

Hinta 2018:

Silakkakekkerit 50 €/hlö, sis. alv. Hintaan sisältyy risteily, opastus, ruokailu, kahvitus ja alv.

Silakka-akatemia 60 €/hlö, sis.alv.

Hintaan sisältyy risteily, opastus, akatemia-ohjelma diploomeineen, ruokailu, kahvitus ja alv. A-juomat asiakkaan omat.